La dotzena edició de l’Aula de la Salut va tenir una convidada d’excepció per a la seva conferència inaugural: Ada Parellada. La coneguda restauradora i educadora en alimentació va parlar sobre com ha canviat la manera de menjar de la gent en la seva ponència titulada “la gènesi dels hàbits alimentaris”.

Professionals i experts en salut pública alerten que s’han perdut els hàbits alimentaris saludables i recomanen seguir els indicadors nutricionals de la piràmide de l’alimentació saludable. La xerrada de Parellada va proposar, en aquest sentit, un mètode per recuperar els hàbits alimentaris culturals que s’allunya de la quantificació dels nutrients i la combinació dels grups dels aliments i se centra, no tant en la cuina, sinó en aquell moble gairebé oblidat que reposa al menjador: la taula.

En aquesta edició de l’Aula de la Salut, totes les conferències giraran entorn dels estils de vida saludables relacionats amb l’alimentació, ja que Granollers participa, juntament amb sis ciutats europees més, en el projecte We love eating! (Ens agrada menjar!), que té aquests mateixos objectius de promoció de la salut.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram