Els jubilats i els aturats rebran ajuts per a l’IBI i l’Ecotaxa. Foto: Ajuntament

Els pensionistes i jubilats amb escassa capacitat econòmica i les persones aturades rebran ajuts socials per pagar l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) i l’ecotaxa (prestació de serveis mediambientals).

D’aquesta manera, l’Ajuntament vol ajudar els ciutadans més desfavorits del municipi. La subvenció per al pagament de l’Impost sobre Béns Immobles està adreçada a tots els ciutadans en situació d’atur i a jubilats o pensionistes que siguin propietaris o llogaters d’un immoble, sempre que justifiquin una escassa capacitat econòmica i compleixin amb les condicions establertes a les bases específiques que regulen aquest ajut econòmic.

Per poder accedir-hi és requisit imprescindible que el beneficiari estigui empadronat a l’immoble objecte de l’ajut, no ser titular de cap altre habitatge i no superar el límit d’ingressos establert per a l’any 2014. L’import de l’ajut és de 60 euros.

Aquests requisits també els hauran de complir els beneficiaris de l’exempció de pagament de la taxa per la prestació de serveis mediambientals (Ecotaxa). Si l’ajut es concedeix, la gratuïtat serà d’un any i es prorrogarà automàticament si persisteixen les condicions que van motivar l’atorgament.

Les sol·licituds es podran presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana o a través d’internet. El termini màxim per a la presentació de les sol·licituds serà, en el cas dels pensionistes i jubilats, fins al 29 de novembre, i fins al 31 de desembre per a les persones aturades.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram