Operaris col·locant la fibra òptica. Foto: Ajuntament

Les llars de Martorelles comencen a poder gaudir de la fibra òptica. I és que la regidoria de Noves Tecnologies ha aconseguit, després de les reunions mantingudes amb la companyia Telefònica, accelerar uns mesos la implantació d’aquest servei que estava prevista que s’iniciés a principis del 2015.

Així, els tècnics de la companyia estan ja executant la instal·lació en diferents punts de la localitat com el tronc central de l’avinguda d’en Piera, la zona de la Bòbila i alguns carrers del barri de Can Sunyer.

La instal·lació s’està portant a terme en paral·lel a l’actual circuit de coure. Per tant, en els llocs que el circuit està soterrat també anirà sota terra i els trams aeris, per façana o pal, anirà per via aèria. En els blocs de pisos amb ICT (Infraestructures Comunes de Telecomunicacions), aquells blocs construïts a partir de l’any 2000, aproximadament, s’utilitzaran aquestes infraestructures per a la seva implantació i en els blocs anteriors a l’any 2000 s’entrarà per la façana.

En els barris amb cases on la instal·lació actual és aèria, per pal o façana, si algun propietari no permetés el pas de la fibra per la seva façana, acabaria afectant la resta de veïns del carrer que no podrien disposar del servei, cosa que en alguns casos suposaria no tenir internet a casa, fins que no s’estudiïn camins alternatius.

A més, en el cas de Can Sunyer, com que està projectada la urbanització, ja s’ha previst el soterrament d’aquestes infraestructures d’ús comú en un futur.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram