Els embornals de les clavegueres del municipi sovint acumulen brutícia, fulles i papers, cosa que dificulta la recollida d’aigua els dies de puja. Per aquest motiu, durant aquests dies, l’empresa Aqualia, concessionària de l’Aigua de Sant Fost porta a terme les tasques de neteja preventiva dels embornals que hi ha en els 85 quilòmetres de xarxa de clavegueram municipal.

Els treballs es realitzen de forma manual, amb un vehicle especialment equipat i seguint una ruta, tenint en compte la situació dels embornals i els sentits de circulació dels carrers. Segons fonts municipals, ja s’han netejat els del carrer Santa Rosa i Ronda al polígon industrial, l’avinguda Catalunya i Prat de la Riba, entre d’altres. S’està prosseguint per la B500 i altres carrers del nucli urbà i les urbanitzacions.

Des de l’Ajuntament recomanen que per contribuir al manteniment de les instal·lacions cal evitar tirar brutícia als embornals que puguin provocar obstruccions i males olors als carrers. També aconsellen “no utilitzar el vàter com a paperera per evitar problemes en el clavegueram i en els processos biològics de depuració”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram