Una de les activitats que s'ofereix al Gra. Foto: Twitter (@grajove)

Dissabte passat va fer sis anys que es va inaugurar el nou Gra a la plaça de l’Església. Des d’aleshores s’ha convertit en l’equipament juvenil de referència de la ciutat i de la comarca. En els seus primers cinc anys de vida (període del qual es té dades) hi ha hagut un total de 200.000 usos entre els joves atesos a l’Oficina Jove, els cursos de formació, tallers diversos, cessió d’espais i activitats de dinamització en les diferents disciplines artístiques.

Cal destacar que dins aquesta xifra també s’inclouen les dades del festival Musik N Viu, que es fa al Parc Firal, i que va arribar en l’edició passada a 12.000 joves, o les de l’ocupació de les sales d’estudi que es porten a terme a la biblioteca de Roca Umbert, amb una mitjana anual de 9.200 usuaris.

FILOSOFIA DE TREBALL
El Gra s’inspira en la visió de Granollers com a ciutat educadora i, per tant, les accions que s’hi porten a terme tenen una clara voluntat transformadora i d’acompanyament als joves en el seu procés de recerca en qualsevol dimensió de la seva trajectòria vital, ja que el major o menor èxit en aspectes com l’educació, la inserció al mercat laboral o la participació social i política durant aquests anys determinarà les oportunitats futures de les persones joves i el seu rol a la societat.

Així, el Gra ha esdevingut escola de participació, creació artística i foment de l’associacionisme, ja que s’intenta afavorir la participació dels joves en la vida política, social, econòmica, educativa i cultural del municipi i, d’altra banda, es promou l’emancipació juvenil a través de garantir l’accés a la informació, l’orientació i assessorament especialitzat (acadèmic, laboral, mobilitat internacional, habitatge, salut, lleure i oci…) per tal que les persones joves puguin definir i construir el seu propi projecte de vida.

L’equipament juvenil ha tingut un gran nombre de visites d’altres serveis de joventut i cultura d’ajuntaments, moltes de les quals derivades per la Generalitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram