El Riu Besòs al seu pas per la Llagosta. Foto: Arxiu

Ja queda menys perquè els vianants i els ciclistes de la Llagosta puguin tornar a creuar el riu Besòs. L’Ajuntament ha acceptat una subvenció de 29.700 euros de la Diputació de Barcelona per reconstruir la passarel·la, a prop del cementiri municipal, que permet creuar el riu. Es preveu que les obres s’adjudiquin durant la primera quinzena d’aquest mes i tindran una duració de prop de dos mesos.

L’enderrocament de l’antic gual del riu Besòs es va dur a terme el març de 2013. L’empresa pública d’Adif, a petició de l’Agencia Catalana de l’Aigua, va suprimir el pas un cop enllestides les obres de l’AVE i va deixar la ciutadania de la Llagosta sense l’únic lloc per poder passar el riu i gaudir de les riberes del Besòs i de la serralada de Marina. El nou gual serà molt similar al que històricament hi havia a la zona i no permetrà la circulació de turismes ni camions.

L’alcalde de la Llagosta, Alberto López, destaca que “finalment s’ha aconseguit redreçar un inconvenient que afecta un gran nombre de veïns de la Llagosta que havien de fer una volta molt gran per creuar el riu”, i afegeix que des de l’Ajuntament ja s’està estudiant la possibilitat de fer diferents activitats divulgatives, en col·laboració amb entitats locals, per donar a conèixer “un entorn natural que per a molta gent és gairebé desconegut, però que el tenim a tocar el terme municipal”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram