Plaça Josep Barangé. Foto: Google Maps

L’Ajuntament de Granollers fa els primers passos per tirar endavant el controvertit projecte de la plaça Josep Barangé. El consistori ha adjudicat la redacció de la modificació urbanística d’aquest indret a l’empresa Taller d’Arquitectura i Territori per un pressupost de 72.000 euros.

L’any 2012 es va fer un concurs d’idees per a la reforma de la plaça, que va tenir com a resultat l’elecció de tres projectes, però l’abril d’aquest any cap de les tres empreses seleccionades van voler fer-se càrrec del projecte pel preu previst. Ara, l’Ajuntament ha triplicat el pressupost, però l’encàrrec ha variat, ja que el despatx d’arquitectes adjudicatari s’haurà de regir per la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que, a més de millorar l’aspecte i la distribució dels edificis de la plaça, permet donar solucions a les naus logístiques que Telefònica té a la zona del Parc Firal.

Segons publica El 9 Nou, tret dels serveis sanitaris de la Mútua, la resta d’activitats canviaria substancialment amb la proposta que havia presentat el despatx d’arquitecte seleccionat per redactar la modificació urbanística. L’edifici de correus s’enderrocaria i l’activitat es traslladaria a l’edifici del jutjat. A l’espai que deixaria lliure l’enderroc es construiria un dels dos edificis per a activitat comercial i d’oficines que recull la proposta inicial.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram