Joves participant a la campanya per l’ELA. Foto: Arxiu

L’entitat Murga la Llagosta se suma a la campanya per la lluita contra l’ELA, l’esclerosi lateral amiotròfica, que aquest estiu ha fet remullar-se amb aigua gelada milers de persones.

Dijous 11 de setembre, aprofitant l’arribada de la Festa Major, els integrants de la Murga han decidit organitzar un passacarrer pel centre del municipi amb la companyia de les colles de Saltats i Volats, la Colla Gegantera i les Llagostes de l’Avern. Fins aquí tot podria ser normal, però la gran novetat és que durant tot el recorregut els organitzadors aniran mullant amb aigua tots els participants de la cercavila per unir-se d’una manera original a la lluita contra aquesta malaltia. El recorregut s’iniciarà a les deu de la nit a l’Ajuntament i acabarà al Passeig de Joan Miró a mitjanit.

Mitja hora abans del tret d’inici, a dos quarts de deu, Murga la Llagosta explicarà què és l’ELA i com afecta els malalts. Totes les persones que participin en el passacarrer podran fer una donació per la lluita d’aquesta malaltia, que es destinarà al Departament d’Investigació de l’ELA de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona.

L’esclerosi lateral amiotròfica (ELA), de vegades anomenada malaltia de Lou Gehrig, és una malaltia neurològica progressiva, que ataca les cèl·lules nervioses (neurones) encarregades de controlar els músculs voluntaris. De moment, no es pot curar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram