Menys del 10% dels polígons de la comarca tenen accés a serveis de fibra òptica o serveis avançats. Aquesta és una de les dades que es desprenen de l’informe sobre l’estat de les telecomunicacions als polígons vallesans que ha realitzat la Unió de Polígons Industrials de Catalunya, per encàrrec del Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Tot i que la fibra òptica no és l’única tecnologia que ofereix els millors serveis de connectivitats a Internet, és un indicador de les mancances que té el Vallès Oriental pel que fa al desplegament de les telecomunicacions, cosa que perjudica les empreses que es troben en aquesta zona.

L’estudi constata que el 76% de les empreses ubicades en els polígons de la comarca disposen de banda ampla amb connexions mitjançant ADSL i menys d’un 5% utilitzen solucions com el WIMAX o connexions via satèl·lit.

COMARCA EN DESAVANTATGE

“Malgrat que tant industrials com ajuntaments constaten que la fibra òptica contribueix a augmentar la competitivitat de les empreses, la veritat és que es tracta d’una infraestructura que no està a l’abast de tots els municipis i el Vallès Oriental n’és un exemple”, assegura el Director de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya, Francesc Ribera.

Segons l’estudi, la comarca és un nus de comunicacions, però en canvi no es veu afavorida per aquesta situació geogràfica. Un exemple d’això seria Montmeló, per on passen infraestructures preparades per a la fibra òptica que connecten amb França i en canvi no arriba als seus polígons industrials.

L’informe també constata que prop d’un 10% dels empresaris no coneixen la velocitat d’Internet que tenen contractada i més del 60% considera que la velocitat real de la qual disposen és inferior a la que tenen contractada, cosa que creuen que condiciona la seva competitivitat empresarial i industrial.

La fibra òptica ja ha arribat al polígon de Sant Fost

Des de fa només uns dies les empreses ubicades al polígon de Sant Fost de Campsentelles disposen de fibra òptica. Es tracta d’una demanda que feia molt de temps que exigien els empresaris de la zona.

L’empresa encarregada de donar aquest servei és Adamo Telecom Ibérica, que ofereix tres tipus de fibra òptica i telefonia fixa, segons les necessitats de les diferents empreses, des del petit taller que només necessita una línia de telèfon i una ADSL a la que precisa més línies de telèfon, més IP o atenció telefònica les 24 hores.

A més, aquest Pla de modernització del sector empresarial també permetrà que la fibra òptica arribi a la resta del municipi, ja que s’ha construït una central telefònica que està a disposició de qualsevol operador que demani permís.

De moment, Adamo ha demanat la llicència per donar la connectivitat al municipi, però no se’n tindrà més informació fins a principis del 2015.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram