Prop d’una seixantena de persones es van manifestar dilluns a la tarda a la plaça de la Vila amb el lema Cap carrer en nom del feixisme. D’aquesta manera, volien mostrar el seu rebuig a la decisió presa per l’Ajuntament, amb els vots favorables de PP i PSC, de posar a un carrer, avinguda o plaça de Parets el nom d’Adolfo Suárez.

Després de la concentració, un grup de manifestants van irrompre a la sala de plens amb una pancarta i amb crits contra el feixisme. Durant uns moments van interrompre la sessió plenària, però en poc temps els manifestants van ser expulsats de la sala.

Els organitzadors de la manifestació titllen aquesta decisió de l’Ajuntament d’“atac” i remarquen que no volen que es faci “cap tipus d’homenatge a feixistes i franquistes a la ciutat” vallesana.

LA RESPOSTA DEL PSC

El grup municipal del PSC vol calmar els ànims d’alguns ciutadans i ha anunciat que presentarà una moció al pròxim ple on demana que es puguin batejar carrers i places de Parets amb noms d’alcaldes i regidors víctimes del règim franquista, tant afusellats com morts durant els seus anys a l’exili.

A més, els socialistes també proposen canviar el nom de l’escola Lluís Piqué pel d’alguna persona vinculada al món de l’educació, com podria ser el de Marta Mata.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram