Continuen les sorpreses en el conflicte de Panrico. L’empresa va presentar dimecres un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per reactivar la fàbrica de Santa Perpètua de forma progressiva i perquè els treballadors del centre comencin a cobrar.

L’empresa assegura, en un comunicat, que “pren la decisió sense esperar una hipotètica desconvocatòria de vaga, seguint les recomanacions que va fer la Generalitat en la reunió de dilluns passat”. De totes maneres, l’empresa manté la seva postura que, per trobar una solució, la plantilla de Santa Perpètua ha de desconvocar la vaga, desjudicialitzar el procés, negociar l’ERTO i negociar una possible reducció de l’impacte de l’ERO estatal al centre català sense millores de les indemnitzacions, ni altres mesures que puguin perjudicar els centres de Panrico a la resta d’Espanya.

La mesura no ha convençut els treballadors, pel seu caràcter d’unilateralitat, ni tampoc a la Generalitat. De fet, el conseller d’interior, Felip Puig, va remarcar que “mentre es mantinguin posicions unilaterals, els uns mantenint la vaga i els altres portant nous expedients a l’administració, és evident que continuarem empatats. I amb un empat Panrico no se salva”.

Fonts sindicals han explicat que inicialment s’ha presentat un ERTO per a tota la plantilla de Santa Perpètua, però que la concreció es començarà a negociar a partir d’avui, que és quan es reuneix la Generalitat, la companyia i els representants sindicals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram