Era un secret anunciat i ara sembla que el volen fer realitat. Un grup d’exconsellers i exdirigents socialistes, amb Montserrat Tura com a cara visible, van comunicar dimarts, en un manifest, “l’activació d’un moviment polític socialista”, que prendrà cos en una assemblea que se celebrarà el mes de juliol a Navarcles.

En el manifest, signat entre d’altres per Marina Geli, Joaquim Nadal o Antoni Castells, es fa responsable l’actual direcció de Pere Navarro de la derrota en les eleccions europees i s’acusa el primer secretari del PSC d’estar impulsant un projecte “sense vocació majoritària i percebut per molts ciutadans com a allunyat de la centralitat del catalanisme polític i de la unitat al voltant del dret a decidir”. Els crítics no donen credibilitat a la renovació anunciada dilluns per Navarro i aposten per la “reconstrucció d’un espai socialista, d’esquerres, de vocació majoritària i d’obediència catalana” al marge de les sigles del PSC.

Per això asseguren que el seu moviment “vol formular-se també com a suport a les candidatures municipals compromeses amb els valors socialistes i la defensa de les llibertats nacionals”, i afirmen que recolliran “les inquietuds de centenars de regidors i ciutadans que dia a dia treballen per la millora dels seus pobles i ciutats”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram