Amb milions de seguidors, la Fórmula 1 s’ha convertit, des de fa alguns anys, en un dels esports més rendibles per a les ciutats que acullen els grans premis. Totes en volen ser amfitriones. I és que als beneficis milionaris per a l’economia local s’hi han de sumar els d’imatge per a la regió on se situa el circuit.

Enguany es calcula que el GP d’Espanya de Fórmula 1 que se celebrarà a Montmeló durant aquest cap de setmana atraurà un 56% de públic estranger i generà al voltant de 192 milions d’euros a Catalunya, 54 més que en l’edició de l’any anterior. En aquest sentit, el sector més beneficiat és el turístic, ja que, en només quatre dies, restaurants, bars i sobretot hotels veuen multiplicats els seus ingressos.

Durant els dies de la prova, el sector hoteler registra una ocupació del 95% i algunes vegades ha arribat fins al 100%. “Amb 25 estrelles Michelin al seu voltant, dos aeroports, autopistes, magnífics hotels i platges, Montmeló s’ha convertit en la millor oferta del calendari automobilístic”, assegura el director del Circuit de Catalunya, Vicenç Aguilera.

EL CIRCUIT, EN XIFRES

Tot i la crisi econòmica, l’any passat el Circuit de Catalunya va registrar un impacte econòmic de 160 milions d’euros, dels quals 138 milions van ser durant el Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1.

El circuit de Montmeló va estar obert durant 314 dies i, tot i que la Fórmula 1 i Moto GP són els grans esdeveniments amb major afluència de públic que rep l’equipament, és la gran quantitat d’altres categories del motor les que fan que el traçat sigui rendible per als seus propietaris.

Per altra banda, també destaca l’augment de públic estranger que acull Montmeló, ja que “s’ha passat de tenir un 30% d’espectadors d’altres països en la temporada 2011 al 56% d’enguany”, remarca el director del Circuit de Catalunya.

Novetats al Gran Premi d’Espanya de Formula 1

La cultura catalana també estarà present en aquest gran premi, ja que abans de la graella de sortida de la carrera hi haurà una actuació de castellers que amenitzarà l’espera dels aficionats que es congreguin diumenge al circuit.

Enguany la Fórmula 1 arriba carregada de novetats a Montmeló.

Amb l’objectiu d’augmentar l’assistència d’espectadors a la carrera, l’organització ha creat l’Open Track, que, per primer cop, permetrà als aficionats presents en el circuit accedir a la pista una vegada finalitzada la cursa.

Entre les 7 i les 9 hores del diumenge es projectarà la pel·lícula Rush i el dimarts i dimecres següents es portaran a terme els tests oficials de Fórmula 1. A més, les zones de Pelouse (sense seient numerat) seran gratis per als menors de 12 anys, així com l’entrada a tribunes per als menors de 6 anys. “La Fórmula 1 s’ha de gaudir en família”, remarquen els organitzadors de la cursa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram