El Casal de la República de la Llagosta va acollir divendres passat una xerrada de la Plataforma Antiincineració Aire Net de Montcada sobre la contaminació que, segons ells, pateix Montcada a causa de la cimentera de Lafarge i que arriba a altres municipis propers com la Llagosta.

A la xerrada van assistir-hi un grup de treballadors de la factoria montcadenca, entre ells la presidenta del Comitè d’Empresa, la llagostenca Conchi Jiménez. Durant la conferència es van donar dades sobre la contaminació que pateixen els veïns de la zona, i que superen fins i tot els nivells recomanats per la Unió Europea.

Segons la Plataforma Antiincineració, l’empresa cimentera de Montcada s’està dedicant a fer negoci amb els drets d’emissió que li atorga l’Estat en el Mercat de CO2, on es fa la compravenda dels mateixos. Els conferenciants van assegurar també que les dades que aporta Lafarge a l’Estat demostren que cada montcadenc pateix una gran quantitat de contaminants.

Per la seva banda, l’empresa defensa l’existència d’estudis que avalen que són respectuosos amb el medi ambient, dades que els membres de la plataforma neguen.

AUGMENTA EL RECICLATGE

Per altra banda, segons dades de l’Ajuntament, l’any passat es van recuperar més de 1.000 tones de residus a la Llagosta. Aquestes dades indiquen una recuperació dels nivells de reciclatge al municipi, que havien patit lleugers descensos durant els anys anteriors.

Des de la regidoria de Medi Ambient es valora “positivament” aquest augment dels nivells de recollida selectiva.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram