Idear una empresa, fer les gestions necessàries per fer-la realitat, omplir la paperassa, sol·licitar els permisos… Aquestes semblen tasques reservades a les persones de negocis, però 250 alumnes de cinquè de primària de Mollet es troben ara mateix immersos en l’aventura de crear la seva primera cooperativa.

Dilluns passat, una representació dels alumnes de cinquè de les escoles Montseny, Lestonnac, Sant Gervasi i Princesa Sofia van visitar les instal·lacions de l’Empresa Municipal de Formació i Ocupació (EMFO) per presentar el seu projecte de cooperativa i sol·licitar el NIF fictici. Tots ells són projectes empresarials iniciats en el marc del programa Cultura Emprenedora a l’Escola, impulsat per la Diputació de Barcelona, i Aprendre a Emprendre d’EMFO.

Aquesta iniciativa té l’objectiu de transmetre als més petits els valors de l’emprenedoria i l’esforç. Per treballar aquests valors, durant el curs es simula la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa escolar de la qual formen part els i les alumnes de cinquè de primària. Actualment, les diferents cooperatives ja estan constituïdes i es troben en plena fase de disseny de prototips dels productes.

Aquest és el segon any que aquesta iniciativa es desenvolupa a Mollet. Les escoles participants l’han rebut molt bé, tant pel que fa als alumnes com als professors. Sonia Romero, mestra de l’escola Princesa Sofia va explicar durant la visita que els alumnes “estan molt motivats i tenen moltes ganes de tirar endavant les seves empreses”, i afegia que ajuda a preparar els alumnes “pel que es trobaran en el futur”.

Els joves emprenedors van ser rebuts per l’alcalde Josep Monràs i pel regidor de Formació i Iniciatives Empresarials, Josep Ramon Bertolin, que van reivindicar la utilitat d’aquests programes per formar els més petits.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram