Van dir que no marxarien fins que no aconseguissin el seu objectiu i ha estat així. Deu dies d’acampada a les portes de la sucursal de CatalunyaCaixa a l’Ametlla – “una cosa que no havia succeït mai enlloc”, segons indiquen a Línia Vallès des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) del municipi– en protesta pel presumpte abús que aquesta entitat financera havia comès en una operació de dació en pagament sobre Joana Montero, veïna de la localitat, han donat com a resultat un final feliç per a l’afectada.

Abans-d’ahir al matí es coneixia la notícia que CatalunyaCaixa i Montero havien arribat a un acord. L’entitat ha ofert finalment a l’afectada una proposta en la qual, a més d’entregar el pis on fins ara vivia, li demanen 32.000 euros com a préstec personal a interès zero i deixen al marge l’habitatge dels seus pares, una oferta millor que l’anterior i que l’afectada ha acceptat. “Estic molt contenta, han estat uns dies molt durs”, afirma Montero a Línia Vallès.

Si la setmana passada semblava que les posicions dels protagonistes estaven enrocades, ja que per una banda el banc es negava a negociar fins que no s’aixequés el campament i els manifestants afirmaven que no es mourien fins que l’entitat s’oferís a negociar, dimarts tot es va desencadenar molt ràpid. Aquell dia, tal com s’explica a aquesta publicació des de la PAH de l’Ametlla, es va convocar una reunió entre les parts a l’Ajuntament, que segons la plataforma “ha col·laborat en tot el que ha pogut”. Tot i que CatalunyaCaixa no es va presentar a la cita, va fer una trucada on va proposar als manifestants que si aixecaven el campament, rebrien una bona oferta l’endemà. Els activistes van accedir-hi i poc després acceptaven un acord molt més favorable per a Montero, ja que el banc primerament li demanava 47.000 euros com a deute hipotecari i la casa dels pares com a aval.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram