La reforma de l’avortament també va ser tractada al Ple. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha aprovat amb l’única abstenció del regidor del Partit Popular una moció per tal de sancionar els immobles permanentment desocupats propietat d’entitats financeres i d’altres grans empreses. Aquest va ser un dels punts destacats del ple ordinari del mes de gener. Les sancions podrien arribar als cent mil euros.

La moció era una proposta de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de la Llagosta, que va estar present al ple amb diversos representants. Un dels membres d’aquest col·lectiu va llegir un escrit en el qual va defensar els drets de les persones per sobre dels bancs i va assegurar que és el moment de castigar l’especulació. Durant la seva intervenció, va demanar la creació d’habitatge de protecció oficial a la Llagosta.

D’altra banda, el Ple municipal va aprovar amb l’únic vot en contra del PP una moció que demana la retirada de l’avantprojecte de llei de protecció dels drets del concebut i de la dona embarassada, la reforma de la llei de l’avortament que proposa el Partit Popular. El text havia estat presentat pel grup municipal d’ICV-EUiA.

A més, durant la sessió també es va debatre una moció presentada pel grup municipal de CiU en defensa del manteniment de les pensions de jubilació enfront de les reformes plantejades pel govern espanyol. La majoria de grups van explicar que el text era insolidari perquè es referia només als jubilats catalans. La regidora de CiU va votar a favor, l’edil del PP ho va fer en contra i la resta es van abstenir. Va ser necessària una segona votació, en la qual no hi va haver cap variació. Com que l’alcalde es va abstenir, el seu vot de qualitat no va servir per desfer l’empat i la moció va quedar sobre la taula.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram