Les estadístiques empresarials també han deixat un cert bon regust de boca a la comarca aquest 2013. Segons dades de la patronal de les petites i mitjanes empreses (PIMEC), entre el 2011 i el 2012 el Vallès Oriental va perdre 1.500 empreses, però a finals de l’any passat n’hi havia 12.200, una xifra molt similar a la de finals del 2012 i que confirma que la pèrdua d’empreses s’ha frenat.

Tal com recullen diversos mitjans, una enquesta de PIMEC reflecteix que un 30% de les petites i mitjanes empreses vallesanes han augmentat la seva facturació en un 20% durant l’últim trimestre del 2013. Un increment que preveuen que s’allargarà durant l’any que s’acaba d’encetar. Això serà possible, diu PIMEC, gràcies a les exportacions.

EL COMERÇ, TOCAT

El 2013 ha estat un any dur per al comerç, sobretot a causa de la nova Llei d’Unitat de Mercats, la qual, segons PIMEC, afavoreix les grans distribucions i la implantació de nous centres comercials. L’organització xifra en 2.000 el nombre de comerços que han tancat durant la crisi. Tot i això, la campanya nadalenca ha estat millor que la de l’any passat, ja que s’ha registrat un increment de les vendes d’un 5%. Unes xifres, també, esperançadores.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram