L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Granollers, l’Assemblea Comarcal de la Creu Roja a Granollers i la Fonda Europa seran les tres entitats que rebran la Medalla de la Ciutat 2013 el pròxim desembre, en un acte públic al Teatre Auditori de Granollers.

Pel que fa al Col·legi d’Advocats, rebrà la medalla en reconeixement als 90 anys de trajectòria d’aquesta institució nascuda el 19 de juliol de 1923. Aleshores 40 advocats hi estaven inscrits: avui en són prop de 700. El que ha impulsat l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Granollers en les darreres dècades és garantir la justícia gratuïta a les persones que ho requereixen i mantenir un alt grau de qualitat professional a Granollers i al Vallès Oriental.

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament també reconeix la tasca d’una institució com l’Assemblea Comarcal de la Creu Roja, en homenatge a més de cent anys de compromís amb les persones més vulnerables, a través d’accions de caràcter preventiu, assistencial, emergències i de desenvolupament, des de 1905, any de creació de Creu Roja a Granollers.

La Fonda Europa de Granollers, l’establiment de restauració més antic del país i amb set generacions d’una mateixa família al darrere, els Parellada, ha estat també distingida amb aquest honor perquè han mantingut l’ofici de fondistes, preservant els productes i els gustos propis de la cuina tradicional catalana. L’Europa ha estat i és, a més d’una referència gastronòmica, una institució de Granollers, un escenari d’hospitalitat, de celebració i de tractes econòmics, com encara es viuen cada dijous al voltant del mercat del dijous.

La Medalla de la Ciutat s’entrega en reconeixement i agraïment del municipi a les persones físiques o jurídiques que hagin dut a terme actes pel bé de la ciutat de Granollers i també del país.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram