El Jutjat d’Instrucció número 4 de Granollers ha dictat l’aute de sobreseïment i arxivament de la denúncia interposada pel regidor del PSC a l’Ajuntament i exalcalde de Montornès, Daniel Cortés Martín, contra l’actual alcalde, José Antonio Montero, d’ICV, per un presumpte delicte de prevaricació en una contractació d’operaris d’obres.

El jutge ha signat el sobreseïment lliure, la qual cosa significa que no existeix cap fet delictiu i implica l’arxivament definitiu de les actuacions iniciades arran de la denúncia contra l’Ajuntament per presumpte delicte de prevaricació.

La denuncia, interposada pel regidor del PSC Daniel Cortés, feia referència a la contractació de dos operaris especialistes d’obres per a dur a terme tasques de pintura a les escoles públiques i de senyalització horitzontal de vials durant un període no superior a tres mesos.

El regidor denunciant argumentava que la contractació era “injusta” i “arbitrària” i que s’havia efectuat malgrat els informes desfavorables dels tècnics de l’Ajuntament. A més, s’afegia que les persones contractades no formaven part de cap borsa d’operaris i que la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per a l’exercici 2012 prohibia la contractació de personal en el sector públic.

Pel que fa als informes desfavorables dels tècnics, l’aute diu que ho són per la falta de documentació suficient que acrediti la urgència, i conclou que no hi ha cap interès personal en la contractació dels treballadors que formaven part d’una borsa a disposició del consistori, i que van ser seleccionats per un ordre de puntuació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram