L’atur ha tornat a augmentar al Vallès Oriental. No és estrany, la gran majoria de comarques catalanes han seguit la mateixa tendència. Però sí que és preocupant, perquè les xifres confirmen l’estacionalitat de l’economia catalana i també vallesana.

Al mes de setembre, l’atur s’ha incrementat en 512 persones a la comarca, situant en 37.512 el nombre de vallesans sense feina registrats a les oficines del SOC. Aquesta xifra representa un increment d’un 1,38% respecte al mes anterior i un increment d’un 0,48% respecte al mateix període de l’any passat, quan la xifra se situava als 37.404 (179 menys que ara).

ELS EXTREMS

Les poblacions vallesanes que han registrat un major augment en el nombre de persones desocupades són Granollers (amb 184), Montornès (amb 82) i Canovelles (amb 55). A l’altre extrem de la taula se situa Parets, que lidera el descens amb 46 aturats menys, una xifra que coincideix amb la pròxima obertura d’una botiga de Media Markt al municipi.

Per sectors, l’atur del mes de setembre s’ha incrementat als serveis, amb 9.068 persones més en situació de desocupació, i a l’agricultura, amb 232 persones aturades més. Sorprenentment, l’atur s’ha reduït a la construcció, amb 1.042 persones menys (-1,16%).

Per últim, i en relació a la contractació, gairebé el 90% dels contractes del mes de setembre han estat temporals, amb el restant 10% d’indefinits.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram