L’Audiència de Barcelona ha absolt l’alcalde de Parets, Sergio Mingote, del delicte de malversació de fons pel que havia estat declarat culpable en un judici amb jurat popular.

Tal com anuncien diversos mitjans, l’absolució de Mingote, i del seu antecessor en el càrrec, Joan Seguer, es deu a què l’Audiència ha considerat que l’anterior tribunal havia vulnerat “la presumpció d’innocència”.

Mingote i Seguer havien estat jutjats per haver pagat amb fons públics de l’Ajuntament un informe pericial per identificar l’autor d’uns anònims que havien rebut ells i altres membres del consistori el 2006.

El tribunal ha considerat que la investigació de l’autoria dels anònims era d’interès públic municipal i que estava justificada perquè els absolts els havien rebut com a responsables polítics i perquè una comissió informativa de l’Ajuntament havia decidit esclarir el cas.

El jurat popular havia considerat culpables els dos polítics, per una àmplia majoria (8 vots a favor i 1 en contra) i havia desestimat un indult tot i que el 2011 Mingote i Seguer van tornar els 1.847 euros que havia costat l’informe.

Amb aquesta absolució, els dos homes queden lliures de qualsevol càrrec.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram