CDR Operació Judes

Els cinc CDR baixvallesans encausats en ‘l’operació Judes’. Foto: Arxiu

L’Audiència Nacional ha plantejat una qüestió prejudicial Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) en el ‘cas Judes’ i ha deixat en l’aire les peticions d’aplicació de l’amnistia de les defenses dels CDR, que tenien el suport de la fiscalia. No les resol i suspèn el procediment a l’espera de rebre resposta a les nou preguntes que planteja al TJUE, tal com s’avançava el passat mes de juliol.

En el seu escrit, detalla que la llei d’amnistia contravé normativa europea sobre terrorisme i incompleix el principi de primacia i cooperació legal. Per això, considera “absolutament necessari i imprescindible” aquest pronunciament previ abans de decidir si aplica l’amnistia i dona per tancat el procediment contra els CDR encausats per terrorisme o bé el manté.

L’Audiència Nacional, contra l’aplicació de l’amnistia

Per la seva banda, l’AN avança el seu posicionament, contrari a l’amnistia, i avisa que aplicar-la “suposa enviar un missatge cap al futur en el sentit que els delictes de terrorisme poden ser perdonats quan la intencionalitat dels mateixos estigui en línia amb els interessos polítics de qui dicta la llei d’amnistia”. Parla també d’un trencament del principi d’igualtat i llibertat ideològica, i afegeix que “va en contra dels tractats en relació amb la funció de tot estat membre de garantir la seva integritat territorial, i condiciona el lliure dret de circulació i residència de tots els ciutadans europeus, afectant a l’espai de llibertat, seguretat i justícia de la UE”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram