Climatització escoles

Obres de climatització a l’escola Els Llorers de Barcelona. Foto: Blanca Blay/ACN

La calor deixarà de ser un problema en 24 escoles de Barcelona a partir del curs que ve. L’Ajuntament ha impulsat obres per climatitzar aquests espais, que són els primers que es milloren en el marc del projecte Pla Clima Escola, que preveu climatitzar els 170 centres educatius públics de la ciutat en els pròxims sis anys. Les obres, tirades endavant pel Consorci d’Educació de Barcelona, tenen un cost de 14 milions d’euros i es finançaran directament amb la recaptació del recàrrec sobre l’impost turístic.

Sobre el pla, que costarà un total de 100 milions d’euros, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que es tracta d’una iniciativa “exemplar” i “pionera” a l’Estat quant a l’ús del retorn dels impostos. A la vegada, el batlle ha explicat que els projectes que s’executen a totes les escoles consisteixen en la instal·lació d’aparells d’aerotèrmia, que produeixen fred i també calor de cara a l’hivern, i en la retirada dels antics sistemes de calefacció de radiadors i calderes. A més, en la majoria dels casos les obres també inclouen la instal·lació de plaques fotovoltaiques per cobrir la demanda d’energia dels nous aparells.

En relació amb els terminis de les obres, l’objectiu és que les escoles puguin obrir el 9 de setembre, encara que no totes tindran els treballs enllestits. Segons Collboni, en alguns casos les obres s’allargaran durant tot el darrer trimestre d’aquest any i després es plantejarà el pròxim paquet d’escoles a millorar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram