Festa Major Blancs i Blaus

Com sempre, la competició entre colles serà el pilar central de la festa. Foto: Ajuntament

Granollers ja ha presentat el programa de la 41a edició de la Festa Major de Blancs i Blaus, que se celebrarà del 24 d’agost a l’1 de setembre. Enguany, l’edició estarà marcada per la inclusió de diversos canvis i mesures que, segons detallen des de l’Ajuntament, “s’adopten per tal de garantir la convivència veïnal i millorar la seguretat, la sostenibilitat i l’accessibilitat”

En concret, dijous, divendres i dissabte de Festa Major els actes acabaran una hora abans, a les 4 de la matinada, i la resta de dies la festa acabarà a les 3. A més, es reubicaran al mateix centre de la ciutat alguns dels actes més multitudinaris que fins ara es duien a terme a la plaça de la Porxada, com per exemple Disco Inferno. Tot plegat, ha despertat el malestar entre les colles i la ciutadania.

Actes destacats

Pel que fa als actes més destacats del programa, les actuacions musicals sempre es converteixen en un gran reclam. Enguany no destaca cap gran cap de cartell i els concerts aniran a càrrec de Gertrudis, que actuarà dijous, la banda de rap combatiu i feminista Tribade, que tocarà divendres, i la banda La Loca Histèria, que pujarà a l’escenari dissabte.

Mentrestant, la cultura popular serà protagonista de tota la Festa Major amb actes tan tradicionals com el correfoc, el correaigua, la ballada de gegants, el ball del drac o la Diada de Xics, entre altres. De la mateixa manera, tampoc faltaran les proves de les colles, com l’estirada de corda, la passada de rajoles o l’històric concurs de rajolers.

Relatora i fotògraf

D’altra banda, la relatora d’aquesta Festa Major, encarregada d’explicar la festa des de dins, vivint el dia a dia amb les colles, serà la comunicadora Laura Grau. És creadora de contingut i ha treballat a RAC1 i Catalunya Ràdio.

Respecte del relat fotogràfic, el fotògraf Joel Mesas retratarà, també des de dins, com es viu la Festa Major de Blancs i Blaus.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram