EDAR la Llagosta

Imatge d’arxiu de l’EDAR de la Llagosta. Foto: Arxiu

L’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) la Llagosta, que tracta les aigües residuals de nou municipis del Vallès, trigarà uns quinze dies a recuperar la normalitat en el seu funcionament, després de l’abocament químic que hi va haver al Besòs divendres, arran de l’aparatós incendi que va viure la indústria d’emmagatzematge de productes químics Barnastock de Polinyà. L’incident ha provocat la mort de més d’un miler de peixos.

Segons indiquen en un comunicat el Consorci Besòs Tordera i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), l’EDAR de la Llagosta ha interceptat 9.000 metres cúbics del vessament tòxic. A causa d’això, el funcionament habitual de les instal·lacions s’ha vist afectat, ja que no estan dissenyades per a rebre una elevada càrrega de components químics i contaminants. Per això, el Consorci i l’ACA alerten que “s’ha alterat la qualitat de l’aigua depurada lliurada al riu Besòs”. Malgrat tot, les instal·lacions no han interromput l’activitat en cap moment.

Treballant per conèixer l’impacte

De seguida que es va rebre l’avís de l’incident, operaris i responsables de la instal·lació van aconseguir derivar gran part del vessament fins a un tanc de l’EDAR, on es troba retingut a l’espera de determinar la millor manera de tractar-lo un cop se’n conegui la composició exacta.

Ara mateix, tècnics i responsables del Consorci i l’ACA, desplaçats fins a l’EDAR, treballen per conèixer l’impacte i fer-hi les actuacions pertinents per restablir-hi la normalitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram