Manifestació Àlvaro i David

Imatge d’arxiu d’una concentració a Parets per demanar l’absolució dels joves. Foto: Twitter (@JordiSeguer)

L’Audiència de Barcelona ha aplicat la llei de l’amnistia per al David Pérez i l’Álvaro Alierta, els dos joves paretans per als quals la Fiscalia demanava nou anys i mig de presó després de ser arrestats i empresonats en la protesta postsentència del 18 d’octubre del 2019. Es tracta del segon cas amnistiat a la comarca, després del dels Tres de Granollers.

Amb aquest pas es posa fi a més de quatre anys d’un procés judicial que, segons ha denunciat en diverses ocasions el Grup de Suport dels joves i també Alerta Solidària, ha fet viure als paretans un període complicat. En aquest sentit, cal recordar que estaven acusats de delictes de desordres públics, atemptat contra agents de l’autoritat, resistència greu a agents de l’autoritat i delictes lleus de danys.

Quatre Mossos també amnistiats

D’altra banda, l’Audiència de Barcelona també ha aplicat l’amnistia als quatre Mossos d’Esquadra acusats d’haver agredit els joves. El passat 22 de maig estava previst que se celebrés el seu judici i també el del David i l’Álvaro, però es va suspendre per la imminent aprovació de l’amnistia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram