Incendis Sant Fost

Alguns membres de l’entitat en una neteja al bosc. Foto cedida

L’arribada de l’estiu i de les altes temperatures posa els boscos en alerta vermella davant del creixement del risc d’incendi. Amb l’objectiu de prevenir aquests desastres mediambientals i tenint en compte que Sant Fost és un municipi envoltat de bosc i zones verdes, l’associació ecologista la Xopera i 18 entitats més del poble han iniciat una campanya de conscienciació sobre el perill d’incendi.

“La sequera ha deixat centenars d’arbres morts que són un potencial combustible de cara a aquest estiu”, detallen des de la Xopera. Per això, avancen que aquest any “podria ser el pitjor dels darrers 50” i asseguren que és “molt important que tots els habitants de Sant Fost prenguin consciència”. “Un passeig en moto per un bosc sec, una cigarreta mal apagada, un descuit a la barbacoa, una acampada irresponsable o un vidre abandonat enmig dels matolls poden ser els detonants d’un incendi i, per tant, de la destrucció del bosc i tota la seva biodiversitat”, avisen des de l’entitat. A més, més enllà del mal que es pot generar en l’entorn natural, a Sant Fost “també hi ha habitatges i vides en joc”, recorden des de la Xopera, ja que molts són a prop del bosc, sobretot a la zona d’urbanitzacions.

Amb l’objectiu de fer arribar tota aquesta informació a la ciutadania i de transmetre la necessitat de ser responsables al bosc, el conjunt d’entitats locals estan difonent un vídeo i un cartell a les xarxes, una acció que continuaran fent durant tot l’estiu. “No ens podem permetre per cap concepte un incendi, ja que donat l’estat del bosc per la sequera podria ser devastador”, conclouen.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram