Festival Pedra Diable

Imatge d’arxiu de la primera edició. Foto: Silvia Ferran/Ajuntament

Com que Parets no té cinema, s’han d’impulsar iniciatives que apropin el setè art al municipi. Amb aquest objectiu naixia el Festival de Curtmetratges Pedra del Diable, que després de l’èxit de l’any passat arriba amb una segona edició, de la mà de l’associació Butaca 107. Se celebrarà divendres 12 de juliol al Teatre Can Rajoler, on es projectaran una dotzena de curts de qualitat, alguns dels quals han estat premiats o nominats als Goya.

Segons Miquel Pérez, president de l’entitat, enguany “el festival tornarà a dividir-se en dues parts: ‘Olor de Parets’, que projectarà curtmetratges fets al municipi, i ‘Olor de Premi’, amb curtmetratges de gran qualitat a escala nacional”. En la primera de les seccions destaca El tren de la alegría, curt produït per la productora paretana Anna Moragriega, La magia de la infancia, del jove cineasta local Àlex Rojo i Un acte de valentia, realitzat per un grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’Institut La Sínia, entre altres films. Mentrestant, entre els curts de renom destaquen Bird or not to Bird, de Martín Moreno, que va guanyar el Premi Goya 2023 al millor curt d’animació, i Cuentas divinas, d’Eulàlia Ramón, nominada als Goya d’enguany com a millor curt de ficció.

“Il·lusió i expectatives”

Davant d’aquesta aposta, el director del festival, Carlos Garries, parla de la “il·lusió i les expectatives posades en aquesta edició”. “La nostra intenció és seguir acostant el món del cinema al poble, però sempre hem tingut molt clar que el festival havia de comptar amb curtmetratges fets aquí a Parets, amb gent del poble”, explica.

Pel que fa al festival, cal recordar que naixia l’any passat arran del programa de ràdio Butaca 107, de l’emissora municipal, tirat endavant per Pérez, Garries i Ricard Sierra. Aquest tracta sobre l’actualitat del món del cinema, parla d’estrenes i cobreix festivals i esdeveniments relacionats amb el setè art, cosa que ha permès als membres de l’entitat tenir accés a aquests films.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram