Institut Til·ler

Imatge d’arxiu del centre. Foto: Ajuntament

Un total de 48 membres del claustre de l’Institut El Til·ler de les Franqueses del Vallès demanen al Departament d’Educació que cessi l’equip directiu del centre. En un comunicat asseguren que viuen “una situació alarmant” amb pressions a professors i agressions verbals i físiques d’alumnes, cosa que té incidència en la qualitat de l’educació que rep l’alumnat.

Els docents han fet pública la situació després d’un curs que els ha passat factura al “benestar emocional i la salut mental”, denuncien. La situació, relaten, es deriva del decret d’autonomia dels centres i del de plantilles, que atorguen a l’equip directiu poder “per fer i desfer amb arbitrarietat i falta d’humanitat”.

En el text relaten que des de fa cinc anys, el coordinador pedagògic té control sobre l’equip directiu, que ha passat de quatre membres a dos. Segons denuncien, l’actitud d’aquests dos membres genera mal ambient al centre, tensió i “sensació de control i persecució”.”La direcció no deixa opinar, ni fer propostes i no es compta amb els docents, els claustres són unidireccionals”, assenyalen. En aquesta línia, detallen que hi ha hagut pressió cap a interins novells i altres docents, desautoritzant-los en alguna ocasió en una aula davant dels alumnes o qüestionant la seva professionalitat, fets que defineixen com una “manera de fer habitual”.

Atacs a docents

D’altra banda, en la carta també asseguren que el professorat ha estat víctima d’agressions físiques per part d’alumnes i de verbals per part de familiars, i que, tot i això, no s’ha actuat amb contundència. “Ens hem trobat molt desprotegits i poc recolzats per la direcció”, lamenten. “En moments en què hi ha hagut incidents importants i greus, l’acció de la direcció no ha estat a l’altura, sovint protegint l’alumne i empoderant-lo per tornar a faltar el respecte sortint impune d’accions greus o amb conseqüències gens proporcionals a la falta comesa”, assenyalen.

Aquesta situació, apunten, afecta la salut emocional dels docents i els deixen desautoritzats i indefensos davant d’una possible reincidència. Sobretot a dues docents a les quals se’ls ha obert expedients “arbitraris”, afegeixen.

Per tot plegat, reclamen al Departament d’Educació que cessi la direcció de l’institut. Mentrestant, des del centre encara no s’ha pronunciat al respecte.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram