9J Baix Valles

El PSC ha guanyat al Baix Vallès. Foto: Arxiu

Els principals municipis de Baix Vallès s’han tenyit de vermell aquest 9J. A Martorelles, Sant Fost, la Llagosta i Santa Perpètua el PSC ha guanyat amb una clara diferència respecte de la resta de forces.

A Martorelles, els socialistes s’han emportat el 32% dels vots, lluny de Junts+, segona força més votada amb el 18% dels sufragis, i d’ERC, que s’enfonsa amb un 15% dels vots. Es tracta d’un canvi d’escenari respecte del 2019, quan els republicans guanyaven les eleccions, el PSC quedava segon i Junts+ tercer. Pel que fa a la resta de partits, el PP i Vox segueixen les agrupacions independentistes amb un 12 i un 6% dels vots respectivament, mentre Podem i Comuns Sumar aconsegueixen un 5 i un 4% dels vots. Se Acabó la Fiesta, grup d’ultradretes de l’influencer Alvise Pérez, irromp amb un 3% dels vots en vuitena posició.

Mentrestant, a Sant Fost, el PSC ha triomfat amb un 29% dels sufragis, per davant del PP que ha obtingut el 18% dels vots. És el partit que més creix, tant al municipi com arreu del Baix Vallès, superant a Junts+ i ERC, amb un 16% i un 13% dels vots respectivament. A continuació, Vox se situa cinquena força amb un 5% dels suports, Podem amb un 4% i Se Acabó la Fiesta amb un 5%.

Més resultats

Uns resultats similars es repeteixen a Santa Perpètua, on el PSC ha aconseguit el 37% dels vots i el PP el 15%. En canvi, en tercer lloc se situa ERC i després Junts+, amb un 12% i un 8% dels suports respectivament, per davant de Vox, també amb un 8% dels sufragis, de Comuns Sumar, amb un 5%, de Podem, amb un altre 5% i de Se Acabó la Fiesta, amb un altre 5%.

En cas de la Llagosta el primer i el segon partit es repeteixen. El PSC aconsegueix un 46% dels vots, una victòria especialment destacada, i el PP el 17%. El que canvia és que la tercera força és Vox, amb el 8% dels suports, que supera les forces independentistes. ERC queda quarta amb també un 8% dels vots i en cinquena posició irromp Se Acabó la Fiesta, amb un 5% dels vots. Aquest partit guanya Comuns Sumar, Junts i Podem, que obtenen un 4% dels suports.

Patrons comuns

En els quatre municipis d’aquest 9J cal destacar un mateix patró que es repeteix. En tots els casos, la dreta creix, tant per l’augment dels suports al PP com per la irrupció de Se Acabó la Fiesta. També es repeteix la caiguda de l’independentisme, que perd força arreu, i la caiguda, també, de Ciutadans. Mentre el 2019 era un dels partits més votats al Baix Vallès, aquest 9J no ha rebut pràcticament vots.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram