9J GranollersEl PSC ha estat el partit més votat a Granollers aquest 9J. S’ha imposat amb un 33% dels vots, una còmoda victòria amb la qual millora els resultats del 2019, quan aconseguia el 26% dels sufragis i es quedava en la segona posició, per darrere de Junts+, que ara ha quedat segon amb el 19% dels suports, uns resultats nou punts per sota dels que treia fa quatre anys.

Empitjorant resultats també, però mantenint-se com a tercera força, ERC ha aconseguit el 15% dels vots, seguit de molt a prop pel PP, que ha obtingut el 14% dels sufragis. El de Dolors Montserrat és el partit que més creix a la capital vallesana, millorant els resultats de les darreres eleccions europees en nou punts.

Pel que fa a la resta de partits, en cinquena posició se situa el Vox, amb un 6% dels vots i millorant resultats quatre punts, seguits de Podem, amb un 4% dels suports i empitjorant els resultats quatre punts, i de Comuns Sumar, amb un 3% dels sufragis. Per darrere, amb un 2% dels vots, els segueix el nou partit S’ha Acabat la Festa (SALF), de l’agitador d’ultradreta Alvise Pérez.

Creix la dreta i s’enfonsa Ciutadans

El suport que ha rebut aquesta agrupació, que entra al Parlament Europeu amb tres escons, és una de les sorpreses de la jornada. La formació comparteix afinitats ideològiques amb Vox i el seu cap de llista, exassessor de Ciutadans, és conegut per la seva influència a les xarxes socials i pels escàndols que carrega. El seu discurs se centra a atacar la corrupció, la immigració, els mitjans i els partits tradicionals.

D’altra banda, un altre dels punts més destacats de la jornada, a banda del creixement de la dreta i de l’extrema dreta, és la caiguda de Ciutadans. El partit taronja era la quarta força més votada el 2019 a Granollers amb un 9% dels vots i ara ha obtingut l’1% dels sufragis, per darrere de SALF i el PACMA.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram