12M

La participació només ha seguit augmentant al Baix Vallès. Foto: Silvia Ferran/Ajuntament de Parets

Mentre que el primer avenç de participació a la una del migdia mostrava que aquest 12M els vallesans estaven acudint més a les urnes que el 2021, el segon avenç de les sis de la tarda mostra un lleuger descens de la participació respecte de fa quatre anys. En concret, la participació a la comarca se situa en un 45% respecte del 46% del 2021.

Aquesta tendència s’ha mantingut en gran part del territori, ja que en 27 dels 39 municipis vallesans la participació ha caigut. Només als municipis del Baix Vallès ha crescut la participació.

Caiguda general

En el cas de Granollers, ha caigut tres punts, del 46% registrat enguany al 49% del 2021. A Parets també s’ha registrat menys participació, en concret un 44%, un punt menys que fa quatre anys.

Els pobles on menys participació s’ha registrat fins a les sis de la tarda han estat Gualba, nou punts menys que el 2021, i Fogars de Montclús, amb 12 punts menys. En aquests municipis, el primer avenç de la una del migdia ja confirmava aquest descens de participació.

Augment al Baix Vallès

Per contra, en 12 municipis, la gran majoria del Baix Vallès, la participació a les sis de la tarda ha continuat creixent. A Mollet, s’ha registrat un 44%, un punt més que el 2021. Mentrestant, a Martorelles la participació ha crescut fins al 45%, quatre punts més que fa quatre anys, a Sant Fost i la Llagosta fins al 43%, dos punts més a ambdós pobles, i Montornès i a Montmeló la participació s’ha mantingut igual que el 2021, al 42% i al 50% respectivament.

El municipi vallesà on més participació hi ha hagut fins ara és Sant Pere de Vilamajor, que ha registrat cinc punts més que el 2021, fins a un 49% de participació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram