Eleccions 12M

La comarca registra una participació del 26,8%. Foto: Ajuntament de Granollers

El primer avenç de les dades de participació en les eleccions al Parlament al Vallès Oriental mostra una tendència a l’alça en comparació amb les xifres de les darreres eleccions, celebrades el febrer del 2021. A la una del migdia, la participació era gairebé del 27%, uns quatre punts per sobre del 23% registrat el 2021. Són prop de 84.000 ciutadans, enfront dels 70.000 de fa quatre anys.

Aquesta tendència es repeteix als principals municipis de la comarca. A Granollers, el primer avenç situava la participació en un 28%, davant el 26% del 2021. Mentrestant, a Mollet, el creixement de la participació ha estat més destacat, amb un 27% enfront del 22% de fa quatre anys. Són dos punts més a Granollers i cinc a Mollet.

A altres municipis com Parets, la participació també ha augmentat, en aquest cas, poc més de tres punts. A la una del migdia havia votat un 26% de l’electorat i el 2021 un 23%. Mentrestant, a Montmeló la participació ha crescut dos punts, fins al 31%, a Montornès cinc punts, fins al 26%, a Martorelles sis punts, fins al 28%, a Sant Fost cinc punts, fins al 25%, a la Llagosta quatre punts, fins al 26% i a Santa Perpètua cinc punts, fins al 27%.

Més xifres a altres pobles

Els pobles que han registrat una participació més destacada han estat  l’Ametlla, amb vuit punts, i a Sant Pere de Vilamajor, amb deu. Amb tot, malgrat que la tendència general mostra un creixement de participació, en alguns pobles ha baixat respecte al 2021. En concret, en un total de nou municipis, molts de la zona del Montseny, com Tagamanent o Fogars, on la participació ha caigut 11 punts. També destaca el cas de Lliçà de Vall, amb una participació dos punts per sota de la de fa quatre anys.

El segon avenç de participació serà a les sis de la tarda, quan se sabrà si s’acaba de confirmar aquesta tònica a l’alça en la participació aquest 12M.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram