Els estands comercials tornaran a omplir el centre de Mollet. Foto: Ajuntament

L’automoció, l’alimentació, el comerç i els serveis tornaran a ser els protagonistes, un any més, del Mollet és Fira, que aquest cap de setmana celebra la seva desena edició. Per commemorar aquest aniversari de la mostra comercial per excel·lència a la zona del Baix Vallès, 152 expositors ompliran el centre de la ciutat al llarg de demà i diumenge. En total, 402 establiments participaran en l’edició d’aquest 2024, una xifra molt similar a la de l’any passat.

Segons detallen des de l’Ajuntament, tota la instal·lació firal ocuparà uns 11.000 metres quadrats, tots ells destinats a promocionar i impulsar els negocis molletans i també dels pobles veïns. Per això, els comerciants locals situen aquesta cita del calendari com les jornades comercials més importants i destacades de la ciutat, en convertir-se en tota una oportunitat per visibilitzar i donar sortida als seus productes i serveis. Cal destacar que el Mollet és Fira neix, precisament, de la col·laboració entre els comerciants i el consistori.

Mostra comercial

Com és habitual, tota la mostra comercial es dividirà en dos grans espais temàtics. El primer, el dedicat a l’automoció, ocuparà l’avinguda de la Llibertat, l’Illa i la plaça Major. En aquesta zona es concentraran estands del sector del motor, amb algunes de les grans marques automobilístiques, que vendran els seus vehicles i mostraran les novetats de cada casa. A més, també hi haurà espais per als tallers, els recanvis i els accessoris, que oferiran els seus serveis, i inclús hi haurà una mostra de vehicles històrics.

Tota la instal·lació firal ocuparà uns 11.000 metres quadrats aproximadament

Pel que fa al segon gran espai temàtic, concentrarà els establiments d’alimentació, comerç i serveis, a la rambla Fiveller, a la rambla Balmes, al carrer de Barcelona, al carrer Anselm Clavé i al parc de les Pruneres. Per tant, en aquesta part de la instal·lació firal hi haurà una varietat significativa d’estands, que aniran des del sector de la restauració, de la llar, la roba o els complements, fins a serveis de depilació làser, fisioteràpia o escoles d’idiomes, entre altres.

Tant una mostra com l’altra estaran instal·lades demà des de les 11 del matí fins a les nou del vespre i diumenge d’11 a vuit del vespre. Amb tot, el tret de sortida del 10è Mollet és Fira es donarà aquesta mateixa tarda, a les vuit i al Mercat Municipal. L’acte d’inauguració comptarà amb una degustació dels productes que s’ofereixen a les parades del mateix Mercat i, a la vegada, amb música i actuacions en directe. En concret, actuaran els grups de dansa de l’SQS i els Pirates Rumbersions.

Més promoció del comerç

Paral·lelament, i en la línia del principal objectiu del Mollet és Fira, que és promocionar el comerç local, des del 25 d’abril s’està tirant endavant la tradicional campanya comercial Superbutlleta. Segons detallen des del consistori, està “promoguda i finançada pels establiments molletans” i s’allargarà fins al 15 de juny.

Per participar-hi, cal recollir la Superbutlleta en alguna de les botigues que participen en la campanya i anar fent compres per anar-la emplenant. Un cop plena, es podrà lliurar a qualsevol de les urnes distribuïdes als mateixos comerços i també al Mercat Municipal. Entre els participants, se sortejaran, el 21 de juny, 35 premis valorats en més de 9.000 euros. Més concretament, hi haurà dos grans premis de 1.000 euros, 20 premis de 300 euros a bescanviar en comerços locals, cinc vals de compra de 50 euros per al Mercat Municipal, cinc pernils i tres vals de regal de 50 euros de la botiga Abacus.

Activitats

A banda de la campanya i de la mostra comercial en si mateixa, per dinamitzar les jornades, les botigues i empreses participants organitzaran activitats diverses adreçades a tots els públics, que es repartiran pels dos grans recintes firals. Mentre que a l’espai dedicat al motor hi haurà simuladors de conducció de Fórmula 1 i cotxes elèctrics teledirigits per pares i fills, al sector del comerç i els serveis es faran activitats infantils amb la Policia Local i altres iniciatives lúdiques i festives de la mà dels comerciants.

Cal destacar, també, que durant tot el cap de setmana es faran balls i activitats itinerants, i que hi haurà un trenet que es passejarà per la Plaça Major.

Sant Ponç, prèvia del Mollet és Fira

Com a prèvia del Mollet és Fira, dijous se celebrava la 42a Fira de Sant Ponç, amb les tradicionals parades on, cada any, persones amb discapacitat de la ciutat venen productes fets per ells, com ara pastissos, mel, infusions, herbes de cuina, olis aromatitzats, bijuteria o manualitats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram