Foto: Mar Rovira/ACN

El primer de maig continua sent un dia crucial de reivindicació per a la classe treballadora, especialment en aquests temps de reforma laboral i persistència de la precarietat al mercat laboral. A Mollet del Vallès, malgrat una lleugera millora en les xifres de l’atur, amb 2.708 persones sense ocupació i una taxa d’atur del 10,35%, és urgent i incontestable la necessitat d’actuar.

Per millorar les condicions laborals, des d’Esquerra Unida i Alternativa de Mollet del Vallès proposem diverses mesures concretes. Destaquem la reducció de la jornada laboral a 35 hores setmanals sense reducció salarial, així com l’increment del salari mínim interprofessional a 1.200 euros en 14 pagues. Insistim en la importància de reforçar els serveis públics com a eina fonamental per a la lluita contra la pobresa i la desigualtat.

La igualtat de gènere és una prioritat indiscutible. Defensarem plans d’igualtat efectius i la reducció de la bretxa salarial entre homes i dones. També creiem en la millora de les condicions de seguretat i salut laboral, així com en la protecció dels drets dels treballadors i treballadores migrants. Regular el teletreball i invertir en formació continuada són altres mesures imprescindibles en la nostra agenda.

És crucial derogar les reformes laborals del PP i del PSOE per tal de recuperar els drets perduts amb les seves implementacions.

Donar suport a aquest conjunt de propostes no només reflectiria les necessitats reals de la classe treballadora, sinó que també reforçaria el compromís dels governs en la defensa dels drets laborals i socials. Reiterem la nostra determinació en aquesta lluita per una societat més justa i equitativa per a tots i totes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram