Xarxa C-17

Al centre, el conseller de Salut, amb altres membres del Departament després de signar l’acord. Foto: Laura Fíguls/ACN

El conseller de Salut, Manel Balcells, celebrava ahir l’acord per a la creació de la xarxa sanitària de la C-17,  que inclou els centres sanitaris de diferent titularitat de les comarques travessades per aquesta carretera, és a dir, el Vallès Oriental, Osona, el Ripollès i el Barcelonès. Entre altres, per tant, dins la xarxa hi ha els hospitals de Granollers, Mollet i Sant Celoni. Malgrat que fins ahir la xarxa no va agafar el caràcter d’oficialitat, a la pràctica funciona des del 2015.

El conveni signat permetrà a pacients i professionals transitar d’un centre a l’altre en funcions de les necessitats dels tractaments. En aquest sentit, Balcells afirmava que gràcies a aquest sistema, la ciutadania “ha de veure com millora l’atenció”. En aquest sentit, posava com a exemple que avui dia la cirurgia de Campdevànol “ja la fan cirurgians de Vic”, de vegades traslladant el pacient i de vegades el professional, en funció de la intervenció que sigui necessària. “Els recursos estan al conjunt de la xarxa”, afirmava el conseller.

Més beneficis de la xarxa

A la vegada, el Balcells assegurava que aquest pas suposarà altres beneficis. “Estructurem la xarxa amb un conveni amb el Servei Català de la Salut, amb la voluntat de planificar la cartera de serveis i d’anar articulant, amb aquesta nova manera de funcionar, els mecanismes de finançament, pagament, i la col·laboració que hi ha d’haver entre hospitals amb nivells assistencials diferents”, destacava.

D’altra banda, el conseller també recordava que sense l’acord signat ahir “no seria possible treballar d’aquesta forma coordinada”, que entre d’altres, també servirà per gestionar conjuntament les diferents llistes d’espera.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram