Pilar Molins

Al centre, Pilar Molins durant l’acte de les llambordes Stolpersteine del 5 de novembre. Foto: Ajuntament

La molletana Pilar Molins, històrica presidenta de l’Amical de Mauthausen a Mollet, ha mort aquesta matinada amb 86 anys. La ciutat plora la seva mort, en ser una de les figures més importants de la lluita per la memòria històrica a la capital baix vallesana.

Pilar Molins era filla de Joan Molins Maynou, un molletà que va morir al camp de concentració de Gusen-Mauthausen. Amb l’objectiu de restablir la seva memòria, la molletana va dedicar part de la seva vida a explicar els horrors del nazisme en centres educatius, a participar en actes d’homenatge a les víctimes dels camps de concentració i a treballar perquè Mollet recordés figures com la del seu pare. En aquest sentit, Molins va ser la promotora de la instal·lació de les llambordes Stolpersteine davant la casa dels cinc molletans deportats als camps nazis, el passat 5 de novembre.

Una vida dedicada a la memòria històrica

De la trajectòria de la fins ara era portaveu de l’Amical, cal destacar que l’any 2000 rebia la medalla pro meritis del Comité Internacional de Mauthausen i el 2002 la distinció cívica Per Mollet de l’Ajuntament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram