Tractorada Parets

Tractors aturats a la C-17. Foto: Línia

Un centenar de tractors tallen des de primera hora de la tarda la carretera C-17 en sentit nord a l’altura de Parets. L’acció s’emmarca en la jornada de protesta del sector de la pagesia per les condicions laborals i administratives, i se suma a les mobilitzacions que es fan arreu del país per denunciar els costos de producció desmesurats i els greus efectes de la sequera, entre d’altres.

El col·lectiu ha iniciat les mobilitzacions a Granollers, on s’hi ha concentrat una setantena llarga de tractors, que han agafat la C-17 en direcció el Vallès Occidental. A Santa Perpètua de Mogoda els esperava una trentena més de tractoristes, que els han rebut per fer una pausa i reprendre la protesta en direcció a Parets. Custodiats en tot moment pels Mossos, la comitiva ha aturat els vehicles al marge de la via per facilitar el pas de vehicles d’emergències en cas de necessitat.

Les queixes del sector

“La pagesia diu prou perquè ja fa massa anys que rebem normatives cada cop més estrictes, ens sentim un sector abandonat per l’administració”, denuncia Francesc Bancells, membre d’Unió de Pagesos en declaracions a l’ACN. En aquest sentit, assegura que han rebut promeses que no han estat correspostes. “Venim d’una sequera molt dura, l’any passat no es va segar gens de cereal, ens han promès unes ajudes i encara no han arribat”, afegeix.

Tractorada Parets

Més tractors tallant la carretera. Foto: Albert Segura/ACN

Un altre dels aspectes que també denuncien és que tot i que les directrius que els marquen provenen de la Unió Europa, a Catalunya els terminis són més estrets. “Si ens marquen un termini de 5 anys, aquí s’aplica en un any, mentre a la resta d’Espanya comencen a preocupar-se de com fer-ho quan nosaltres ja hem fet proves per veure què funciona i què no, som conillets d’índies”, denuncia Martí Gironell, ramader de llet ecològica de Sant Antoni de Vilamajor.

Davant de tot plegat, el col·lectiu ha muntat un foc de camp per coure menjar i escalfar-se amb la caiguda del sol, amb la previsió de quedar-se tants com puguin a passar la nit.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram