Formula 1 Montmeló

Imatge d’arxiu del Gran Premi d’F1 a Montmeló. Foto: Arxiu

L’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez, no tem per la continuïtat de la Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya més enllà de l’any 2026. Després de l’anunci que Madrid acollirà el Gran Premi d’Espanya a partir d’aquell any, Rodríguez destaca que és una proposta diferent de la catalana, amb un traçat “efímer i urbà” complementari al de Barcelona. “Es negocia i treballa amb bona sintonia amb Fórmula 1 per a realitzar Grans Premis molts i molts més anys”, ha dit en declaracions a l’ACN.

Rodríguez ha posat de relleu que l’organització hagi destacat la complementarietat dels projectes a Catalunya i a Madrid, i ha recordat la convivència amb la cita de València de 2008 a 2012. A la vegada, l’alcalde també ha destacat que la de Montmeló és una prova consolidada en el circuit de grans premis i que es preveu poder ampliar el contracte. En aquest sentit, el batlle ha destacat que l’organització “valora positivament” el pla d’inversions del Circuit de Montmeló, que situaria la prova com una de les més potents en el circuit internacional.

Impacte de la prova

La celebració del Gran Premi d’Espanya suposa un impacte a nivell econòmic que va més enllà de la mateixa localitat de Montmeló, amb una població de 8.500 habitants. “En la darrera cursa van venir uns 180.000 espectadors a la cita de diumenge, amb una despesa mitjana elevada, generant ocupació hotelera i amb la projecció internacional que suposa l’esdeveniment”, assenyala Rodríguez.

“Beneficia no només el municipi, sinó Catalunya i també Espanya, i això no s’ha de perdre ni es perdrà, es potenciarà”, ha augurat. Pel que fa a l’altra gran cita que acull el circuit, el Gran Premi de Catalunya de Moto GP, l’alcalde assenyala que la relació amb Dorna Sports, organitzadora de l’esdeveniment, és “excel·lent”. “La continuïtat del Gran Premi no està en dubte”, ha sentenciat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram