bosc Aplec

El projecte s’ha de situar al Bosc de l’Aplec de Montmeló. Foto: Google Maps

La construcció de 43 habitatges socials al Bosc de l’Aplec de Montmeló aixeca polseguera des de fa un temps. Veïnat i oposició hi estan en contra perquè diuen que suposa acabar amb una de les “poques zones verdes” del municipi, i acusen el consistori de no ser transparent a l’hora de tirar endavant l’edificació.

Ara, però, el serial pot viure un nou episodi, sigui per apropar posicions entre les parts o no. I és que el pròxim dijous a les set de la tarda, l’Ajuntament ha organitzat una reunió informativa a la Sala de la Concòrdia “per explicar detalladament el projecte a la ciutadania”.

Poc marge

El projecte dels 43 nous habitatges, segons expliquen des del consistori, va iniciar-se el 2008. Amb tot, si ha prosperat ara és perquè arran de la concessió d’una ajuda de prop d’1 milió d’euros dels fons Next Generation, els treballs de revisió i actualització del projecte bàsic han de culminar a finals d’aquest any. Aquesta és la data límit marcada pel Departament d’Habitatge per complir les bases de la subvenció. “Si tot va segons el previst, les obres es podrien començar en el tercer trimestre de l’any vinent i acabar a l’estiu del 2026”, expliquen des del consistori.

D’aquesta manera, i en el clima de confrontació entre l’Ajuntament, l’oposició i el veïnat, la reunió del dijous vinent pot ser una forma d’intentar apropar posicions. Sigui com sigui, el PSC té majoria al consistori i, per tant, podria tirar endavant aquest projecte sense la necessitat de posar-se d’acord amb cap altre partit.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram