Fira de Comerç

Un estand del projecte a la Fira de Comerç. Foto: J.Cano/Aj. Santa Perpètua

L’opinió dels adolescents i els joves també s’ha de tenir en compte. Conscient d’això, l’Ajuntament de Santa Perpètua, a través de les regidories d’Infància i adolescència i de Joventut, ha impulsat el projecte de pressupostos participatius Fènix. Amb el funcionament habitual d’uns pressupostos participatius, aquesta iniciativa pretén implicar els veïns d’entre 14 i 17 anys en la presa de decisions municipals, especialment en l’àmbit de la vida social perpetuenca.

El consistori ha previst una partida inicial de 5.000 euros anuals per a les propostes que surtin escollides en el procés, tal com ha anunciat aquesta mateixa setmana. Aviat, els més de 1.300 ciutadans d’entre 14 i 17 anys de Santa Perpètua rebran a casa una carta que els donarà més detalls sobre el projecte Fènix.

Segons la regidora de Joventut, Tamar Zamora, amb aquesta iniciativa també pretenen conèixer les necessitats i mancances que assenyalen els joves per tal de “poder fer una programació a mida”. És per això que Zamora anima el jovent perpetuenc a “sumar-se i debatre amb altres joves sobre projectes que poden millorar la seva vida”.

Els resultats del projecte Fènix serviran per a la renovació de l’espai La Promotora. “Volem que totes les persones adolescents i joves se sentin cridades a fer seva La Promotora”, ha dit la regidora d’Infància i Adolescència, Ana Bajo. Per a Bajo, els joves “s’han de creure que aquest espai és seu”, fent-los partícips del disseny d’activitats i propostes que s’hi facin.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram