Pisos Vallès

Imatge d’arxiu d’uns pisos en construcció. Foto: Albert Segura/ACN

El Vallès Oriental és la comarca de la regió metropolitana on més ha crescut la construcció d’habitatges nous durant el primer semestre d’enguany, amb un augment del 34%. Així ho recull el darrer informe de l’Associació de Promotors de Catalunya, que compara les dades amb les del primer semestre del 2022. Segons aquest document també han augmentat un 17% els pisos acabats.

D’altra banda, en relació amb la compravenda d’habitatges nous, el Vallès Oriental també és la zona on més creix aquesta xifra, un 22%. Pel que fa a la compravenda dels habitatges usats, a tota la regió metropolitana hi ha un lleuger descens, però en el cas del Vallès Oriental, es manté pràcticament estable.

Les xifres d’altres comarques

En el cas del Vallès Occidental, la construcció d’habitatges nous s’ha mantingut pràcticament igual i només ha crescut un 4% fins al juny, mentre que els pisos acabats han estat un 16% menys en comparació al mateix període de l’any passat. Al Baix Llobregat, l’obra nova s’estanca, però creix un 34% la finalització d’habitatges. Pel que fa al Maresme, la construcció ha caigut un 35% mentre s’ha mantingut estable l’obra acabada.

En relació amb la compravenda de pisos nous, al Baix Llobregat i al Maresme, les transaccions pugen un 6 i un 4%, respectivament. L’única comarca metropolitana on baixa és al Vallès Occidental, on cau el 16%. En aquest mateix territori és on més baixa la compravenda d’habitatges usats, que cau un 11%, mentre que al Baix Llobregat i al Maresme cau un 8%.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram