C251

Carretera de Granollers a Cardedeu. Foto: Cardedeu Vital

“L’actual context d’agreujant de la crisi climàtica fa urgent l’oferta d’alternatives de mobilitat i transport per aconseguir la reducció d’emissions de diòxid de carboni i per a la millora de la qualitat de l’aire dels entorns on vivim”. Així comença l’escrit que l’entitat Cardeu Vital, Granollers Pedala i Fem Bici, dedicades a l’impuls de la sostenibilitat, han enviat a la Generalitat amb l’objectiu de crear un carril bici de Granollers a Cardedeu. Segons expliquen, això milloraria la mobilitat diària i afavoriria a reduir la contaminació.

“La bicicleta és una de les alternatives que permet resoldre de forma més efectiva gran part dels desplaçaments quotidians en l’àmbit urbà, periurbà i entre municipis veïns, però, en canvi, és la que disposa de menys espais adequats per a circular”, continua l’escrit. En aquest sentit, destaquen que la redacció d’un projecte que uneixi Cardedeu i Granollers amb un carril bici de sis quilòmetres “serà un exemple estratègic d’unió de dos grans municipis propers i l’inici d’un nou model que integri la mobilitat activa”, conclouen.

Xarxa pedalable comarcal

D’altra banda, cal destacar que una desena d’entitats de la bici del Vallès Oriental han proposat la creació d’un consorci que treballi per desplegar una xarxa de connexions pedalables entre les poblacions de la comarca. Aquest inclouria els ajuntaments, el Consell Comarcal, la Diputació i la Generalitat.

Les entitats s’han marcat un full de ruta d’un any per activar aquest consorci i el primer pas per fer-lo realitat serà implicar els ajuntaments.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram