SANTA EULÀLIA – El secretari de Finances de la federació comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Vallès Oriental, Carles Enjuanes, va ingressar fa uns dies a la presó per complir una condemna de set mesos i mig per un delicte d’abandonament de família.
Enjuanes, militant de Santa Eulàlia de Ronçana, manté un llarg litigi amb la seva exdona pel pagament de la pensió alimentària dels dos fills que tenen en comú. Segons apunta el diari El Mundo, el republicà s’hauria negat a pagar els  84.300 euros que reclama la seva exparella.
El polític va ser condemnat el 2006 a quatre mesos de presó, a més del pagament dels diners que devia, per un delicte d’abandonament de família, encara que com no tenia antecedents penals no va ingressar a la presó.
A mitjans del 2009 es va celebrar un nou judici ja que Enjuanes seguia sense passar la pensió acordada. Durant la vista hi va haver una conformitat entre les parts que va acabar amb el compromís del condemnat d’abonar els diners per terminis. Per això, el Jutjat Penal número 20 de Barcelona el va condemnar pel mateix delicte a pagar una multa de 900 euros, tot i que en cas d’incompliment hauria d’ingressar a la presó, com ha passat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram