Cor Veus

Coral Infantil Veus, en la seva arribada als Estats Units. Foto: Veus

La Societat Coral Amics de la Unió ha portat la seva música un pas més enllà, fins a un altre continent. I és que el seu Cor Infantil Veus ha viatjat als Estats Units per actuar a dos dels festivals internacionals de cant coral més importants de Nord Amèrica. Es tracta del primer i únic cor català que hi ha participat fins a dia d’avui.

La formació granollerina, dirigida per Josep Vila, compta amb 50 de veus i des d’avui i fins diumenge actuarà en el marc de la 10a edició del Festival Coral Internacional d’Idaho, on farà cinc concerts. Del 19 al 22 de juliol participarà en la 12a edició del Festival de Montana, amb quatre actuacions. Veus, però, no és la primera vegada que hi participa, ja que també va actuar en l’edició anterior d’ambdós festivals, el 2019.

Segons expliquen des d’Amics de la Unió, “les organitzacions dels festivals internacionals han estat les que han triat els cors participants, tenint en compte criteris d’excel·lència i qualitat artística”. A més, més enllà de la visibilitat i el reconeixement que suposa participar-hi, també permet “agrupar i fa conviure formacions d’arreu del món”, com per exemple de la Xina, Uganda, Polònia, Costa Rica, o Taiwan. Segons Amics de la Unió, aquesta fita és fruit de l’aposta de Veus “per la internacionalització de la música i la cultura catalanes i per dona a conèixer, més enllà d’Europa, una manera d’entendre el cant coral”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram