Anna Moragriega

Moragriega, al centre, en l’acte d’entrega dels premis. Foto: Laia Roca Photography

El curtmetratge El tren de l’alegria, produït per la paretana Anna Moragriega i dirigit per Jordi Boquet, ha guanyat el premi a millor curt al Festival Internacional de Cinema en Català. Es tracta del certamen de referència del cinema rodat en català.

“Moltes gràcies per apostar per aquesta obra” deia Moragriega en recollir el guardó. I és que, segons la paretana, el seu curt “és una mica diferent de tot el que veiem”. En aquest sentit, El tren de l’alegria se situa en una classe d’interpretació on en el protagonista, un jove aspirant a actor, s’enfronta a un professor amb mètodes particulars, que li fan qüestionar-se què està disposat a fer.

Cal recordar que Boquet i Moragriega ja havien treballat junts abans, ja que són els creadors de Ni oblit ni perdó, el curtmetratge que va guanyar el 2021 el premi a millor curt als Premis Gaudí. En aquesta ocasió, però, han treballat amb la productora catalana Pausa Dramàtica Films, amb interès pel cinema independent que tracta temàtiques socials, LGTBIQ+ i feministes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram