La parcel·la reformada. Foto: Adif

Adif ha finalitzat l’execució de diverses actuacions mediambientals complementàries a la construcció de la Línia d’Alta Velocitat al terme municipal de la Llagosta.

Els treballs han consistit en la restauració d’una parcel·a de 17.000 metres quadrats, utilitzada com a zona d’apilament de materials durant el procés de muntatge de via en el tram La Sagrera-Mollet del Vallès.

En una primera fase, s’ha acondicionat el terreny per facilitar la seva revegetació i s’han estès 4.500 m³ de terra vegetal, procedent d’excedents de les pròpies obres de la Línia d’Alta Velocitat i d’una planta de reciclatge de terres.

Paral·lelament, s’ha realitzat un tractament d’hidrosembra, consistent en la projecció d’una barreja de llavors i altres elements sobre el terreny. Aquesta tècnica fa possible una sembra més fàcil i ràpida, assegurant unes majors condicions de germinació i revegetació del terreny.

Posteriorment, s’ha procedit a la plantació de 2.325 exemplars d’espècies arbòries i arbustos: 55 unitats de pins, 300 alzines, 630 plantes de farigola, 1.260 de romaní i 80 darboç comú. A més, s’han dut a terme operacions de reg en el moment de la plantació, que es completaran amb campanyes de reg de manteniment durant les èpoques de primavera i estiu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram