Reckitt Granollers

Fàbrica Reckitt Benckister de Granollers. Foto: Google Maps

Quan a Granollers es parla de la fàbrica més icònica de la ciutat, tothom pensa en la Reckitt Benckiser, popularment coneguda com a Camp, en ser fundada per Joan Camp el 1934 i propietat de la família durant molts anys. En concret, fins que el 1989 van vendre l’empresa de lleixiu i sabons a la multinacional alemanya de detergents Benckiser, que posteriorment es va fusionar amb la britànica Reckitt. Però ara la companyia ha posat a la venda el seu negoci a l’Estat juntament amb la fàbrica de Granollers, que compta amb uns 300 treballadors.

La multinacional, amb seu als Països Baixos, ha decidit desprendre’s dels negocis que té a Espanya per reduir el deute de més de 7 milions d’euros que acumula. Segons ha avançat el diari Cinco Días, el procés de desinversió estaria valorat en 200 milions i deixaria preocupats els treballadors de la fàbrica, encara que la decisió de retallar o no la plantilla dependrà del futur comprador del negoci.

Paral·lelament, la multinacional alemanya de productes de neteja Kärcher establirà la seva seu al sud d’Europa a Granollers.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram