Ballada de Gitanes

Ballada de l’any passat. Foto: Silvia Ferran/Ajuntament

La Colla de Gitanes de Parets celebrarà el seu dia gran demà, amb la tradicional Ballada, que enguany arriba a la seva 46a edició. Des de l’entitat asseguren que serà una jornada especial, ja que cal recordar que les Gitanes venen de viure una de les seves millors temporades de la història, en haver estat escollides com a Grup de l’Any per l’Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk) i haver participat en diferents esdeveniments nacionals i internacionals.

La trobada començarà amb un berenar popular gratuït i jocs infantils, i posteriorment tindrà lloc la Ballada, que comptarà amb els Antics Dansaires de Cerdanyola i les Gitanes de Ripollet com a grups convidats d’enguany. En el marc d’aquesta actuació, també se celebrarà el 9è Memorial Pere Parera, que recorda aquesta figura, molt important per a la colla.

Finalment, la nit acabarà amb l’actuació del grup de versions rock Police Line. “Serà una jornada pensada per a tots els públics i convidem a tothom a venir a la plaça de la Vila”, diuen des de l’entitat.

Promovent la cultura

Paral·lelament, la Colla de Ball de Gitanes ha iniciat aquest mes, amb el suport de l’associació Adifolk i la Diputació de Barcelona, una prova pilot per difondre la cultura popular del Vallès Oriental. Aquesta es tirarà endavant a l’Escola Municipal Pau Vila. En concret, es tracta d’un taller de sis hores per ensenyar alguns balls als nens i nenes de Cicle Superior, amb l’objectiu de donar-los a conèixer la dansa local.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram